Een hompje klei, wat gekleurde vellen en wat props, dat is alles wat je nodig hebt om animaties te maken. Nou ja, en een simpele camera dan. Tablets en telefoons werken prima. Statieven? Oh, daar verzinnen we wel wat op.
Als kunstenaar/filmmaker hou ik me bezig met de cross-over tussen kunst en animatie en geef daar dus graag les in: bij mij komen experimentele film en animatie aan bod: pixilation, stop motion, claymation, tekenanimatie, noem maar op. Door mijn ervaring als filmeditor kan ik ook lessen in documentaire, editing en reportage verzorgen.
De afgelopen jaren heb ik op verschillende scholen in primair en voortgezet onderwijs workshops gegeven. Ik zorg er hoe dan ook voor dat het lesaanbod past bij de leeftijd en het leerniveau van de leerlingen. Vaak neem ik leerlingen kort mee op reis naar de wondere wereld van voorlopers van animatie en vroege animaties, die nog altijd tot de verbeelding spreken. Daarna gaan we aan de slag. De insteek wisselt per school: bij primair onderwijs maken we vaak een flipboekje of een phenakistoscope, zo'n wonderlijk bewegingsvoorwerp. Bij voortgezet onderwijs zal ik wat uitgebreider ingaan op animatiegeschiedenis en ligt de focus meer op technische vaardigheden.
Animatie is tijdrovend en er valt veel te ontdekken, daarom geef ik het liefst een lessenreeks of een hele dag een workshop. Zo kunnen de leerlingen de techniek koppelen aan actuele thema's.
Tarief in overleg.
N.B. Indien scholen geen materiaal en/of camera's ter beschikking hebben, komt de huur en aanschaf van materiaal bovenop het tarief. Natuurlijk bespreek ik de mogelijkheden van tevoren met de school.